Guild protesterar inför den paraguayanska kongressen under budgetstudien

Tusen personer från olika fackföreningar träffades onsdagen före kongressbyggnaden för att be om löneförbättringar och väntade på att senaten skulle uttala sig idag Nationals allmänna budget 2018.

Asunción, 22 november (EFE) .- Tusen personer från olika fackföreningar träffades onsdagen före kongressbyggnaden för att be om löneförbättringar och väntade på senaten att uttala idag om Nationens allmänna budget 2018. Bland dem som samlas i centrala Plaza de Armas är tjänstemän från National University of Asuncion (UNA), denna vecka De upphörde med sin administrativa verksamhet att kräva en ökning av budgetposten för att uppnå en lönjustering på 25%.

Kravet stöds av studenterna universitetet, som bar paraguayanska flaggor och banderoller mot "privatiseringen" av centrumet, landets ledande offentliga högre utbildning.

I koncentrationen tar de dela också arbetstagare i staten National Electricity Administration (ANDE), som i veckor har krävt från finansdepartementet en justering av den minsta referenslön som bonuserna är indexerade.

Den andra koncentrerade gruppen är den offentliga läraren, som uppmanar senaten att återta positionen i den första månaden i deputeradekammaren, vilken förkastade sin begäran om löneökning, vilket gav en halv sanktion till ett sämre projekt och försvarades av verkställande direktören.

Nedre kammaren röstade sedan för en löneökning om 12% från Januari och de närmaste fyra åren, medan lärarförbunden bad att lägga till 12% i januari med 8% mer i juli, för att sluta året med totalt 20%.

olika satser har i de modifieringar som senaten inför idag möjliggöra att få sina förtänkanden om löneökningar eller omfördelning av budgetar.

2018 års budget i början av november vann preliminärt godkännande i deputeradekammaren, som infördes väsentliga förändringar i vissa portföljer genom att öka den slutliga budgeten beloppet cirka 62 miljoner dollar i förhållande till budgetprojektet som presenterades av verkställande direktören.

Efter ökningen av budgetbeloppet i suppleanterna har finans- och budgetkommissionen av senaten bestämde en minskning på nästan sju miljoner dollar.

De modifieringar som senatorerna gjorde under sessionen på onsdagen måste återvända till nedre huset för den sista valperioden och att slutgiltigt sanktionera budgeten, eventuellt om några dagar eller nästa vecka.

EUR/USD

EURUSD=X

1.1747 0,00 -0,24%
USD/CHF

CHF=X

0.9581 0,00 -0,09%
GBP/USD

GBPUSD=X

1.3067 -0,02 -1,54%
USD/JPY

JPY=X

112.5670 +0,09 +0,08%
USD/CNH

CNH=X

6.8451 +0,01 +0,15%
USD/CAD

CAD=X

1.2912 +0,00 +0,06%
IBEX 35

^IBEX

9590.40 +6,70 +0,07%
IBEX MEDIUM..

INDC.MC

15377.30 -38,40 -0,25%
IBEX SMALL ..

INDS.MC

7490.80 +5,90 +0,08%
IBEX TOP DI..

INDD.MC

3047.90 +1,80 +0,06%
FTSE LATIBE..

INDB.MC

1249.20 +9,20 +0,74%
FTSE LATIBE..

INDL.MC

8444.10 +226,10 +2,75%
Abertis Inf..

ABE.MC

18.36 +0,00 +0,00%
Actividades..

ACS.MC

37.83 +1,03 +2,80%
Acerinox, S..

ACX.MC

12.24 -0,03 -0,24%
AENA, S.A.

AENA.MC

150.45 +4,75 +3,26%
Amadeus IT ..

AMS.MC

78.26 +0,46 +0,59%
Acciona, S...

ANA.MC

75.86 -0,12 -0,16%
Financial S..

XLF

28.74 -0,11 -0,39%
VanEck Vect..

GDX

18.78 -0,15 -0,79%
SPDR S&P 50..

SPY

291.99 -0,22 -0,07%
Vanguard FT..

VWO

41.80 +0,17 +0,41%
Direxion Da..

TZA

8.24 +0,12 +1,48%
Utilities S..

XLU

53.06 +0,22 +0,43%